Je SEO instellen? #7 gouden tips

TIP#1- Keywords

Bepaal welke keywords belangrijk voor je bedrijf, product of artikel. Zijn deze keywords moeilijk of juist makkelijk om hoog in google te krijgen. De meeste programma's geven een moeilijkheidsgraad aan voor het keyword. Wat is het zoekvolume van het keyword?. 

Het kan bijvoorbeeld zeer interessant zijn om een keyword met een lager zoekvolume en een lagere moeilijkheidsgraad te kiezen dan voor een hoog zoekvolume te gaan met een zeer hoge moeilijkheidsgraad. 

Kijk goed naar de suggesties en hun zoekvolume welk gegeven worden.

Je verdiepen in keywords kan dus zeer lonend zijn voor je vindbaarheid.

TIP#2- Teksten

Je wilt aan de slag gaan met het instellen van je SEO.  7 gouden TIPS om zo snel mogelijk succes te hebben in het ranken van je website

Teksten, ook content genoemd, is het belangrijk om organisch gevonden te worden. Wat is nu goede content? Daar heeft iedereen zijn eigenmening over. Content schrijvers zullen veel teksten afkeuren omdat het in hun ogen anders kan of moet. FLOR-IT heeft hierover de volgende mening:

  • Hou de tekst bij je zelf. Ga niet opeens anders schrijven dan je normaal doet. Creatief zijn is niet erg

  • Maak niet te lange zinnen

  • Gebruik niet te veel moeilijke woorden. 

  • Zorg dat je keywords of synoniemen van je keywords regelmatig terug komen in je teksten maar overdrijf dit niet. 

  • Zorg dat je teksten uniek zijn - Copy/Paste kan soms aantrekkelijk zijn maar niet goed voor je SEO

  • Maak gebruik van afbeeldingen/video tussen de teksten.

  • Zorg dat wat je wilt overbrengen geen saaie stof is om te lezen. 

  • Laat je teksten eens door andere personen lezen. Deze feedback kan tot zeer goede content leiden.

TIP#3- Indeling van je Headers

Als je je teksten plaats op je website zorgen voor een goede indeling van je headers. De tekst in 1 keer plaatsen zonder Headers heeft dus weinig zin.

H1 - Hiermee vertel je google waar de pagina - tekst over gaat. Het is belangrijk dat je je keywords laat terugkomen in deze header. Plaats Maximaal 1 H1 per pagina op je website

H2 - Zijn tussen koppen in je tekst en deze gebruik je als je onderwerp in de tekst veranderd. 

H3 - Zijn koppen tussen de subparagrafen. 

H4t/mH6 - Zijn koppen voor tussen de subparagrafen maar deze worden in de praktijk niet gebruikt.

Zorg voor een chronologische volgorde van je Headers. Dus niet H1--> H3 --> H2

Zorg dat je altijd headers op je pagina heb staan.

Zorg er voor dat je geen dubbele H1 headers hebt. Identieke H1, Bv je bedrijfsnaam als H1 Header, is een no go.

KOPPEN - HEADERS hoe leest Google je website

TIP#4 - Laat je keywords terugkomen in je meta title.

Paginatitel, Meta Title of page title zijn synoniemen van elkaar maar beteken het zelfde. Als je in je SEO in WIX SEO WIZ je paginatitels invult zorg ervoor dat ze vertellen waar de pagina over gaat en 1 of 2 keywords bevat. Zorg ervoor dat je paginatitel tussen de 60 en 70 karakters heeft. 

Een voorbeeld, Deze pagina kan als paginatitel hebben:

7 GOUDEN TIPS VOOR SEO | FLOR IT.BE WIX EXPERT.

FLOR-IT wil graag gevonden worden op onder andere SEO en WIX.  Deze keywords komen dus terug in de pagina titel. Zie ook tip 5

TIP#5 - Laat je keywords terugkomen in je paginabeschrijving.

Je paginabeschrijving of meta description is een korte samenvatting waar je pagina over gaat. Vergelijk het met de achterkant van een boek. Hier staat kort omschreven waar het boek over gaat. Een pagina beschrijving mag maximaal 300 karakters hebben. Minimaal 110 karakters maar je leest ook wel 150 karakters op het internet. 

Laat in deze tekst ook de keywords terugkomen waarop je graag gevonden wilt worden.

Een voorbeeld, Deze pagina kan als paginabeschrijving hebben:

Je wilt met je website gevonden worden in Google? Lees dan deze 7 gouden SEO tips van FLOR-IT welk je kan gebruiken bij het instellen van je SEO. FLOR-IT is een WIX LEGEND PARTNER en stelt voor meer dan 500 WIX klanten per jaar de SEO in.

7 gouden tips voor seo | Flor-It.be Wix ledgend partner.

TIP#6 - Benoem je foto's goed

Het juist benoemen van je Foto's maakt onderdeel uit van je SEO. Het is dus belangrijk dat je aan Goolge laat weten wat er op de afbeelding staat. In WIX kan je eenvoudig naar de instellingen van de afbeelding door er op te klikken. Klik op het radartje (instellingen). De pop-up die verschijnt heeft onderaan de mogelijkheid: wat staat er op de afbeelding? vertel het Google.

Je mag maximaal 125 karakters gebruiken. Let op want WIX meer karakters toe dan Google accepteert. Probeer ook weer je keywords terug te laten komen in deze zogenoemde Alt-text.

Je kan ook nog een TOOL TIP toevoegen aan de afbeelding. Deze tekst verteld wat er op de afbeelding staat als een website bezoeker over de foto gaat met zijn muis. Ook dit is content.

TIP#7 - Maak Site links

Maak site links op je pagina. Een site link is een link die verwijst naar een andere pagina op je website. Overdrijf dit niet maar als het kan kunnen 1 of 2 site links je SEO ten goede komen. Zorg dat de pagina waar je naar verwijst wel actief is op je website. Een link die nergens naar verwijst is juist slecht voor je SEO.

Hulp nodig bij het instellen van je SEO neem dan contact met ons op.