Zelf je seo instellen in WIX

Je hebt een website gemaakt of laten maken in WIX en je wilt nu natuurlijk gevonden worden in google.

Op Project-77.BE heeft u de nodige informatie gevonden en nu wil je zelf aan de slag met je SEO.

Belangrijk zijn de key-woorden waarop je gevonden wilt worden. Hiervoor heb je een key-woord onderzoek gedaan dus je weet welke keywords belangrijk voor de website zijn.

Voor je aan je SEO begint is het dus belangrijk om te controleren of je key-woorden in je teksten terugkomen

WIX SEO WIZ

Voor je aan je WIX SEO WIZ begint is het belangrijk om een Google mail adres aan te maken (gmail) deze heb je nodig om je website te verbinden met google.

Als je de WIX SEO WIZ start stelt de WIZ een aantal vragen over online of fysieke lokatie en wat je 3 belangrijkste key-woorden zijn. 

Als je deze vragen hebt beantwoord maakt de WIZ automatisch je SEO plan voor alle zichtbare pagina's op je website.

Als de teksten voldoen aan de eisen van google zal het meeste al goed staan ingesteld in je WIX SEO WIX

Zorg dat je key-woorden terug komen in de Pagina Titel en Beschrijving. In stap 1 van de SEO WIZ is dit verplicht. Bij stap 2 vervalt deze verplichting maar wij adviseren hier goed op te letten.

Zorg dat de Pagina Titel NIET langer is dan 70 tekens (inclusief spaties)

Zorg dat de Pagina Beschrijving tussen de 160 en 300 tekens bevat.

Twijfels over je key-woorden bekijk dan via deze tool het zoekvolume en de mogelijkheden voor jouw key-woorden

WIX SEO WIZ Goed ingesteld? What next

Nu je WIX SEO WIZ helemaal goed is ingesteld kan je gevonden worden in Goolge. Wat kunnen we nog meer doen om gevonden te gaan worden.

  • Deel je pagina's in met Headers. De belangrijkste Tekst is de H1 header. Een H1 Header mag maar 1 keer voorkomen per pagina. Je overige Kopteksten zijn H2 headers. Zorg dat je key-woorden dus terugkomen in je headers. Deze pagina is als volgt ingedeeld. De grotere kopteksten zijn de headers. De eerste tekst zelf je seo instellen in WIX is mijn H1 Header. De overige koppen mijn H2. Tussen koppen kan je de tag H3 geven. Het instellen van je header doe je door je tekst te selecteren. Onderaan staat Kies HTML tag. Hier kan je je Header in de gewenste instelling veranderen. 

  • Benoem je fotos juist. Zorg dat de Altteksten beschrijven wat er op de foto staat.

  • Stel je verborgen pagina's net zo in als je met de zichtbare pagina's in de SEO WIZ hebt gedaan. Niet zichtbare pagina's zijn pagina's die niet in het Menu staan maar wel door de bezoeker bezocht kunnen worden doormiddel van een Link. Deze pagina's worden ook door google geïndexeerd.

  • Heb je een Blog stel dan de SEO in zoals op iedere andere pagina. Per artikel kan je de SEO instellen als je het blog artikel bewerkt.

  • Heb je een Shop stel dan van ieder artikel de SEO in. Per artikel kan je de SEO instellen als je een artikel toevoegt of bewerkt

  • Voeg JSON LD codes toe in je Advanced SEO welk van toepassing zijn op je website. gevonden SERPS verhogen het verkeer op je website.

Zien of je keywoorden en verkeer groeit op je website vul je URL in in onderstaande banner. Hier kan je ook de seo van je concurrenten bekijken.